Fare action weeks

Fare weeks action

Ovogodišnje Aktivne nedelje se u Evropi održavaju od 15. do 29. oktobra 2013. godine. I sada ih organizuje mreža Football Against Racism in Europe (FARE). Cilj FARE je borba protiv rasizma, homofibije i ostalih oblika diskriminacije u fudbalu, kao i ljubav  prema ovom sportu, koju delimo bez obzira na naše poreklo, boju kože, jezik, versku pripadnost.

Ovom negativnom fenomenu crveni karton dodelili su i učenici naše škole kroz turnir u malom fudbalu. U takmičarskom delu učestvovali su učenici viših razreda, kao i nastavnici kao koordinatori svih aktivnosti. Najbolje reztultate postigli su učenici 6.1 (prvo mesto), 8.1 (drugo mesto) i 7.2 (treće mesto). Osim turnira u malom fudbalu učenici su se takmičili i u izvođenju penala. Za najboljeg golmana proglašen je Ljuboslav Brnja, najboljeg strelca Kristijan Činčurak, a najbolju tehniku prikazao je Damjan SičFare

U realizaciji projekta školi je pomogla Asocijacija za edukaciju i regionalni razvoj Padina. Veliko hvala pripada i nastavniku fizičkog vaspitanja Janku Brnji i nastavniku informatike Patriku Malini.

Permanent link to this article: https://www.15oktobar.edu.rs/?p=1700

1 comment

    • A. Salčáková on Thursday, 31. October 2013. at 18:47

    Bravo, 6.1! Aj učiteľka je hrdá na vás.

Comments have been disabled.