Пажљивкова смотра 2024.

Савет за безбедност саобраћаја Општине Бачка Паланка у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја реализовао је и другу фазу пројекта „Пажљивкова смотра 2024“, који је покренула Агенција за безбедност саобраћаја и у којем од самог почетка његове реализације учествује и општина Бачка Паланка. Општинска смотра за децу предшколског узраста реализована је 22. априла 2024. године, а за ученике првог и другог разреда 23. априла 2024. године и 25. априла 2024. године. Из  Основне школе „15.октобар“ из Пивница  учествовале су три екипе:

  1. Предшколски узраст – Група пред полазак у школу са такмичарима: Марио Белањи, Габријел Дургала, Анђела Тадић и Валентина Хемела, вођа Татјана Мацко.
  2. Ученици првог разреда: Симона Јовичић 1.1, Леа Мајерски 1.1, Лукас Нимет 1.1 и Симеон Часар 1.1, вођа Татјана Колар.
  3. Ученици другог разреда: Леона Блатњицки 2.1, Давид Часар 2.1, Клара Нађ 2.1 и Михајло Јовановић 2.2, вођа Татјана Колар.

Члан Савета за безбедност саобраћаја Општине Бачка Паланка и координатор пројекта за општину Бачка Паланка је био Душан Танкосић. Екипа предшколаца Основне школе „Алекса Шантић“ из Гајдобре је победник у категорији такмичења за децу предшколског узраста, друго место је освојила екипа предшколаца Основне школе „Браћа Новаков“ из Силбаша, а треће место је освојила екипа предшколаца Основне школе „Жарко Зрењанин“ из Обровца. Екипа Основне школе „Жарко Зрењанин “ из Обровца је победник у категорији такмичења за децу узраста првог разреда, друго место је освојила екипа Основне школе „Свети Сава“ из Бачке Паланке, а треће место је освојила екипа Основне школе „15.октобар“ из Пивница.

У категорији такмичења за децу узраста другог разреда, прво место је освојила екипа Основне школе „Свети Сава“ из Бачке Паланке, друго место је освојила екипа Основне школе „Здравко Челар“ из Челарева, а треће место је освојила екипа Основне школе „Милета Протић“ из Товаришева. Сва деца која су учествовала на општинској смотри су кроз занимљиву игру и такмичење могла да чују шта је то што их чини безбедним у саобраћају. Такмичари који су представљали своје вртиће и школе су за учешће у општинској смотри одабрани од стране Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије према резултатима постигнутим у првој фази пројекта „Пажљивкова смотра 2024“ – школској смотри. Победничким екипама општинске смотре, које ће представљати општину Бачка Паланка на регионалној смотри, уручене су дипломе и пригодни поклони.

Permanent link to this article: https://www.15oktobar.edu.rs/?p=42548