Божић и божићни обичаји

У суботу, 21. децембра 2019. године, у нашој школи, одржан је 17. по реду квиз знања из Православног катихизиса на тему Божић и божићни обичаји. У квизу су учествовали ученици трећих разреда основних школа на територији архијерејског намесништва бачкопаланачког. Учеснике квиза су поздравили: протопрезвитер Стевица Илић, архијерејски намесник бачкопаланачки, протонамесник Петар Бикар, надлежни парох, и г. Патрик Малина, директор школе.  У Божићном квизу учествовалo је 13 екипа. Квиз је осмислила и водила катихета Александра Дубак. Ученици и такмичари су показали своје знање кроз три игре: Питалица (питање и три понуђена одговора), Детектив (проналажење грешке у јеванђелском тексту) и Преметаљка (исправљање погрешно написаних речи).

Прво место је освојила екипа Основне школе Браћа Новаков из Парага, друго место екипа Основне школе 15. октобар из Пивница, а треће место екипа Основне школе Вук Караџић из Бачке Паланке.

Преузето са: https://eparhijabacka.info/kviz-znanja-iz-pravoslavnog-katihizisa-u-pivnicama-bozic-i-bozicni-obicaji/22/08/21/12/2019/

Permanent link to this article: https://www.15oktobar.edu.rs/?p=3724