March 2012 archive

Misliša 2012.

Ove školske godine uključili smo se u matematičko takmičenje “Misliša 2012“. U svim osnovnim i srednjim školama koje su se prijavile za “Mislišu”  takmičenje  je održano 15. marta. U našoj školi takmičilo se 35 učenika od petog do osmog razreda. Koordinator takmičenja bio je nastavnik matematike Jan Hemela. Nestrpljivo očekujemo rezultate i nadamo se uspehu.

Permanent link to this article: https://www.15oktobar.edu.rs/?p=463

Opštinska smotra recitatora

Na uspehe naših recitatora smo već navikli. Svake godine nas obraduju učešćem na brojnim smotrama, programima, priredbama. Na ovogodišnjoj opštinskoj smotri u Bačkoj Palanci učestvovalo je sedam učenika. Njihov nastup je bio kvalitetan i pozitivno ocenjen. Najveći uspeh su postigle učenica trećeg razreda Valentina Imrek i učenica četvrtog razreda Daniela Žihlavski, koje su se plasirale …

Continue reading

Permanent link to this article: https://www.15oktobar.edu.rs/?p=399

Četvrti međunarodni festival poezije i kratke priče

Učenica osmog razreda Jovana Žabaljac je na Četvrtom međunarodnom festivalu poezije i kratke priče “Mihal Babinka” u kategoriji poezija osnovaca osvojila prvo mesto. Nagradi smo se obradovali svi, a najviše njen nastavnik srpskog jezika Aleksandar Pavić. Čestitamo!

Permanent link to this article: https://www.15oktobar.edu.rs/?p=414

Lutkarska predstava

Vannastavne aktivnosti u našoj školi su raznovrsne. I gostovanja glumaca sa svojim pozorišnim predstavama su deo tih aktivnosti. Nedavno smo se u našoj novoj fiskulturnoj sali družili sa kozom i njenih sedam jarića. Predstavi su prisustvovali naši najmlađi, lepo smo se zabavljali i družili.

Permanent link to this article: https://www.15oktobar.edu.rs/?p=421

Slovaci u Srbiji s aspekta kulture

Slovaci u Srbiji s aspekta kulture – naziv je izuzetno značajne publikacije, koju je nedavno objavio Zavod za kulturu vojvođanskih Slovaka. Ova knjiga na jednom mestu objedinjuje mesta u kojima žive Slovaci, upoznaje čitaoce sa istorijskim, kulturnim, umetničkim, sociološkim i demografskim nasleđem Slovaka.  Autorke publikacije Milinka Sklabinski i Katarina Mosnak, kao i dizajner Đula Šanta, predstavili su svoje …

Continue reading

Permanent link to this article: https://www.15oktobar.edu.rs/?p=401